Boczek rolowany z Wadowic
W domu taki nie wyjdzie! A dlaczego? Ponieważ wymaga obróbki, jakiej nie uda się uzyskać w domowych warunkach: bardzo mocnego sznurowania, wędzenia nad paleniskiem, a na końcu zapiekanie w piecu. No i oczywiście musimy mieć do dyspozycji boczek najwyższej jakości, tylko z klasy S, pozbawiony skóry. Co z nim robimy? Starannie posypujemy rozłożony płat boczku mieszanką czosnku, pieprzu i cebuli – tak, aby przyprawy były widoczne zarówno w środku, jak i na zewnątrz. Dbamy również o ich odpowiednią kompozycję: z zachowaniem balansu, a jednocześnie zapewniają produktowi wyrazisty smak.
Cechy wyróżniające 
-
115 g boczku na 100 g produktu
-
Tradycyjnie wędzony na drewnie bukowym, pieczony
-
Zapiekany w piecu- pod koniec procesu obróbki
-
Wysoka zawartość białka
- Wartość energetyczna 1263 kJ/305 kcal
- Tłuszcz 25 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
- Węglowodany 1,5 g
- w tym cukry 0,5 g
- Białko 18 g
- Sól 1,7 g
Wartość odyżywcza w 100g produktu:

Forma pakowania: MAP
Waga: ok. 1,8 kg
-
Produkt wieprzowy