Przejdź do treści

Pierś z indyka z Wadowic

Pierś z indyka z Wadowic

Pierś z indyka z Wadowic

Cała pierś z indyka została starannie uformowana siatką, a gramatura mięsa surowego znacznie przekracza wagę gotowego wyrobu, co daje wysoką zawartością białka i niski poziom tłuszczu. W połączeniu z tradycyjnym wędzeniem oraz przygotowywaniem pod przykryciem otrzymujemy wyrób, który – mimo charakterystyki użytego mięsa – jest soczysty. Niezwykle apetyczna posypka czosnkowo-pieprzowo-cebulowa na powierzchni produktu zapewnia wyrazistość, gwarantując smakowite i interesujące przyprawienie indyka.

Cechy wyróżniające

  • 110 g fileta z indyka na 100 g produktu

  • Tradycyjnie wędzona na drewnie bukowym

  • Wysoka zawartość białka

    Wartość odyżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna 463kJ/ 109 kcal
  • Tłuszcz 1,3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
  • Węglowodany <0,5 g
  • w tym cukry <0,5 g
  • Białko 23,5 g
  • Sól 1,8 g
Opakowanie Pierś z indyka z Wadowic
  • opakowanieForma pakowania: MAP
  • wagaWaga: ok. 1,8 kg
  • rodzaj Produkt drobiowy