Pierś z indyka z Wadowic
Cała pierś z indyka została starannie uformowana siatką, a gramatura mięsa surowego znacznie przekracza wagę gotowego wyrobu, co daje wysoką zawartością białka i niski poziom tłuszczu. W połączeniu z tradycyjnym wędzeniem oraz przygotowywaniem pod przykryciem otrzymujemy wyrób, który – mimo charakterystyki użytego mięsa – jest soczysty. Niezwykle apetyczna posypka czosnkowo-pieprzowo-cebulowa na powierzchni produktu zapewnia wyrazistość, gwarantując smakowite i interesujące przyprawienie indyka.
Cechy wyróżniające 
-
110 g fileta z indyka na 100 g produktu
-
Tradycyjnie wędzona na drewnie bukowym
-
Wysoka zawartość białka
- Wartość energetyczna 463kJ/ 109 kcal
- Tłuszcz 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
- Węglowodany <0,5 g
- w tym cukry <0,5 g
- Białko 23,5 g
- Sól 1,8 g
Wartość odyżywcza w 100g produktu:

Forma pakowania: MAP
Waga: ok. 1,8 kg
-
Produkt drobiowy